Webinar Richtlijnen, risico’s en beheer van (klein) medische apparatuur

maart, 2023

Medische apparatuur voor diagnostisch gebruik of ingrepen bij een cliënt, denk aan een bloeddrukmeter, bladderscan. ECG of AED, moet te allen tijde een betrouwbare en nauwkeurige meting geven en veilig inzetbaar zijn. Om de patiëntveiligheid te kunnen blijven waarborgen is een goed beheer en onderhoud op deze apparatuur van (levens)belang.

In onze serie webinars voor zorginstellingen besteden we op donderdag 23 maart om 11:00 uur aandacht aan de richtlijnen, risico’s en het beheer van (klein) medische apparatuur. In samenwerking met Medical Technology Group (MTG) gaan wij in 45 minuten dieper in op de volgende onderwerpen:

  • Wat is klein medische apparatuur?
  • De geldende richtlijnen (MDR, medisch convenant, Meteorologiewet)
  • De risico’s wanneer richtlijn(en) niet gevolgd worden
  • Welke verantwoordelijkheid brengt dit met zich mee voor zorginstellingen?
  • Hoe organiseer je het beheer en onderhoud op klein medische apparatuur?

Mogen wij u ook online verwelkomen?
Het programma van dit gratis webinar richt zich op zorginstellingen. Bent u manager, onderhoudstechnicus, inkoper of anderszins betrokken bij medische hulpmiddelen binnen uw zorginstelling? Schuif dan online aan.

Via de chatfunctie heeft u tijdens het live webinar de mogelijkheid om vragen te stellen en uw kennis te delen. Het webinar wordt opgenomen en na afloop aan de inschrijvers toegestuurd. Op verzoek sturen wij na afloop een bewijs van deelname toe.

Wil je updates van het laatste trainingen van Doove Care Groep ontvangen?