Home » Nieuws » Rolstoelcarrousel

Rolstoelcarrousel

Rolstoelcarrousel Doove Care Groep

Zorgplan organiseert dit voorjaar acht keer een Rolstoelcarrousel, samen met de zorgkantoren van CZ, VGZ, Zilveren Kruis, De Friesland en Menzis.
Doove Care Groep is één van de locaties waar een Rolstoelcarrousel wordt georganiseerd. Op dinsdag 14 mei kunnen ergotherapeuten, oefentherapeuten en fysiotherapeuten die zich bezighouden met de indicatiestelling en inzet van rolstoelen in de Wlz, inzicht krijgen in de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van rolstoelvoorzieningen.

In negen verschillende workshops worden door fabrikanten de meest voorkomende standaardpakket-producten behandeld. Je krijgt zo een goed beeld van het beschikbare productpakket en de ontwikkelingen daarin. De bijeenkomst wordt geopend door of namens het zorgkantoor, waarbij ook aandacht wordt besteed aan de laatste beleidsontwikkelingen. De gehele bijeenkomst duurt ongeveer 7,5 uur.

De negen workshops duren elk ongeveer 40 minuten, waarbij er op de volgende punten wordt ingegaan:
• Wat is voor het betreffende product de gebruikersdoelgroep? En wat zijn hun functioneringsproblemen in relatie tot het gebruik van het product (rolstoel, hulpaandrijving, zitsysteem)?
• Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van het product in relatie tot de functie-eisen vanuit de gebruikersdoelgroep?
• Wat zijn de toepassingsmogelijkheden voor de doelgroep?
• Praktische tips en tricks

Elke workshop sluit af met een praktische toepassing. Je gaat actief met de verschillende producten aan de slag. Zo kun je dus in één dag de verschillende standaardpakket producten en toepassingsmogelijkheden naast elkaar zien en uitproberen!

Accreditatie
Er is door Zorginfo accreditatie aangevraagd voor de Rolstoelcarrousel, voor ergotherapeuten, oefentherapeuten en fysiotherapeuten. De accreditatieaanvraag bij het KNGF heeft geleid tot een positief besluit: deelnemers ontvangen 6 punten voor het bijwonen van een Rolstoelcarrousel. De aanvragen bij de ADAP (ergo- en oefentherapeuten) en het Keurmerk Fysiotherapie zijn nog in behandeling.

Wat zijn de kosten?
De kosten voor deelname bedragen € 12,50 per inschrijving. Er zijn geen verdere kosten. Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen.

Hoe schrijf ik me in?
Schrijf je nu in via Inschrijven Rolstoelcarrousel. Mocht deze link niet werken ga dan naar www.zorgplantrainingen.nl en ga naar Rolstoelcarrousels. Let op: je ontvangt niet direct een bevestiging. De bevestiging volgt binnen 4 werkdagen.

Als je dingen goed wilt doen moet je goede dingen doen.
DooveCareGroep Customer Delight Programma