Home » Nieuws » Geaccrediteerde workshop voor ergotherapeuten

Geaccrediteerde workshop voor ergotherapeuten

Doove Academy

Op maandag 2 september vindt de workshop “Positioneren in de rolstoel zonder fixeren” plaats in de showroom van Doove Care Groep. Deze geaccrediteerde workshop is bedoeld voor ergotherapeuten en wordt geleid door Bart van de Heyden.

Op een interactieve manier zal een uiteenzetting gegeven worden over hoe de verschillende onderdelen van de zit een impact kunnen hebben op de zithouding en hoe we die zithouding positief kunnen beïnvloeden.

Elke rolstoelgebruiker is uniek en juist daarom is het belangrijk om voor elke zitinterventie een zitonderzoek uit te voeren. Zo kunnen de zitonderdelen juist worden geïndiceerd en ingesteld. We gaan hier verder op in met een demonstratie van enkele eenvoudige technieken die kunnen helpen om de zitmogelijkheden van elke gebruiker te leren kennen. Verder wordt besproken hoe primaire zitcomponenten zoals zitkussen, rugsteun, voet - en arm steun de zithouding beïnvloeden en hoe en wanneer secondaire zitcomponenten zoals, bekken, thorax en voet positioneringssystemen kunnen ingezet worden.Tenslotte worden er enkele praktijkvoorbeelden getoond over het zitonderzoek en verschillende zitinterventies bij rolstoelgebruikers met houdingsverval.

Deze workshop is geaccrediteerd voor ergotherapeuten bij stichting ADAP.

Indien u deze workshop wilt bijwonen kunt u zich inschrijven door een e-mail te sturen naar info@doove.nl

Als je dingen goed wilt doen moet je goede dingen doen.
DooveCareGroep Customer Delight Programma